Zien fietsen doet fietsen!

De feestelijke lancering van een aantal elektrische bedrijfsfietsen eind vorig jaar op het Nijverdalse bedrijvenpark ‘t Lochter heeft nieuwe interesse losgemaakt. Na deze lancering van zeven e-bikes bij vier bedrijven, hebben de afgelopen maand nog zeven bedrijven zich bij de parkmanager gemeld.

Gertjan Mollink van Parkmanagement ‘t Lochter: “Prachtig om te zien dat ondernemers naar elkaar kijken en het goede voorbeeld volgen. Weer een stapje dichter bij een duurzaam bedrijvenpark met minder auto’s op de weg en nog gezondere medewerkers!”

Woon-werk en zakelijk

Het gaat om Auto Bas, Auto Aaltink, VADA Archieven, Driever Partyservice, Ter Haar bakkerijmachines, Jannink Nijverdal en Installatiebedrijf Van Dijk. Alle zeven hebben een e-bike aangeschaft. Medewerkers gaan de elektrische fietsen voor woon-werk en zakelijk verkeer gebruiken.

Slimme mobiliteit

In dit project hebben nu in totaal elf bedrijven, Parkmanagement ‘t Lochter en Twente Mobiel de handen ineen geslagen. Deze deelfietsen zijn onderdeel van een complete Twente Mobiel deal met nog meer maatregelen om slimme mobiliteit te promoten. Denk aan sporten tijdens spitstijden, een informatiebijeenkomst over mobiliteit in relatie tot de werkkostenregeling en meedoen aan de fietsactie fietsmaatjes.